Hamur İşleri,

Waffle

Ocak 17, 2017 iugurchef 0 Comments


Waffle
Malzemeler

375 gr un
125 ge toz şeker
125 gr tereyağı (eritilmiş)
10 gr kabartma tozu
4 yumurta
Yarım litre süt
Vanilya
1 tutam tuz

Yapılışı

Toz şeker ve yumurtayı kabarana kadar 5 dakika çırpın. Ardından eritilmiş tereyağı ve sütü ekledikten sonra düşük devirde çırpmaya devam edin. Son olarak kalan malzemelerin tümünü ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra waffle tavası veya makinesinde pişirebilirsiniz. Ardından dilediğiniz meyve, çikolata ile tatlandırabilirsiniz. 
Not: Bu hamuru 3-4 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun

0 yorum: