Çikolata,
PROFİTEROL
PROFİTEROL
Malzemeler
125gr tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 yumurta
1 y.kaşığı şeker
Bir tutam tuz
Yapılışı: Su ve tereyağını orta ateşte kaynatın. Bir tutam tuz ve şekeride ekleyin. Kaynamakta olan suya unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Un suyla tamamen karışana kadar kısık ateşte pişirin.Kaşığa yapışması bitince kıvamı olmuş demektir.Hamuru ocaktan alıp ılımasını bekleyin. Ilınan hamura yumurtaları teker teker ekleyip mikserle 10dk çırpıyoruz. Sonra sıkma torbasına koyup ceviz büyüklüğünde olucak şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarala sıkın. Önceden ısıtılmış180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
PASTACI KREMASI
Malzemeler
750ml. süt
3 yemek k. un
2 yemek k. mısır nişastası
1,5 çay bardağı şeker
1 yumurta
2 paket vanilya
1 yemek k. tereyağı
Yapılışı: Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi mikser ile iyice çırpın.Sonra ocakta kıvamı koyulasıncaya kadar pişirin.Sonra vanilya ve tereyağını ekleyip mikser ile çırpın.Soğumaya bırakın. Buzdolabın da 1-2 saat beklettikten kullanıma hazır hale getirin. Soğuttuğunuz profiterol hamuruna sıkma torbası yardımıyla kremayı içlerine sıkın. Üzerine çikolatalı sos döküp servis edin.
ÇİKOLATA SOS
Malzemeler
300gr. kıyılmış bitter çikolata
500ml. süt
100gr. toz şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yapılışı: Çikolatayı ve sütün yarısını bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kalan sütün içine nişastayı karıştırıp eritin. Önce nişastalı sütü, ardından şekeri çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın. Karışımı kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alıp pürüzsüz ve akışkan bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Afiyet Olsun
0 yorum: