Soslar

İtalyan Usulü Domates Sosu

Ocak 24, 2017 iugurchef 0 Comments

İtalyan Usulü Domates Sosu

Malzemeler

80 gr zeytinyağı
4 adet dövülmüş sarımsak
Yarım bardaktan biraz fazla yemeklik doğranmış kuru soğan
1 tutam pul biber
1 çay kaşığı kıyılmış taze kekik ve kuru kekik
1 çay kaşığı kıyılmış taze nane
1 yemek kaşığı doğranmış taze fesleğen
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 kg olgun domates(kış aylarında kesinlikle yazdan hazırladığınız domates yada hazır doğranmış konserve domates kullanın)

Yapılışı

Bir tencerede önce zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun. Ardından pul biber, kekiği ekleyin biraz karıştırdıktan sonra kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri, fesleğen, nane, şeker, tuz ve karabiberi ilave edin. Tencerenin kapağını ağzı biraz açık kalacak şekilde kısık ateşe alın ve 90 dakika kaynatın ara ara karıştırmayı unutmayın. Son olarak ocaktan aldığınızda tereyağını ekleyip karıştırın. Artık pizza ve makarna için kullanabilceğiniz ''İtalyan Usulü Domates Sosu''nuz hazır.

Afiyet Olsun

0 yorum: