Hamur İşleri
Mantı Yapımı
Mantı Yapımı
Hamur için;
500 gr un
3 yumurta
50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Hamurun Yapılışı
Malzemeleri yoğuracağınız kaba alıp yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edince buzdolabında yarım saat streçlenmiş şekilde dinlendirin.
Kıyma Harcı için;
250 gr kuzu yada dana kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Not:Ben kuzu sever biri olduğum için hafif yağlı kuzu kıyma kullandım. Siz nasıl arzu ederseniz, istediğiniz kıymayı kullanın. Ayrıca üşengeçliğim yüzünden maydanoz alıp, gelemedim. Maydanozlu harç daha güzel oluyor tavsiye ederim.
Kıyma Harcın Yapılışı
Soğan incecik doğrayın. Ve tüm malzemeleri bir kapta yoğurun.
Mantı Yapılışı
Dinlendirdiğiniz hamuru tezgahınız uygun ise 2 parçaya, yada 4 eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız parçaları sırayla ince bir şekilde açın. Arzu ettiğiniz büyüklüğe göre kare şekilde kesin. Ortalarına küçük kıyma parçaları yerleştirin. Yapışmaması için fırın tepsisi ve mantılar hafif unlayın ve fırında çok çok düşük ısıda 5-10 dk kurutun. Yada güneşe bırakın, nasıl isterseniz. Dilerseniz hemen haşlayarak servis edebilirsiniz, dilerseniz buzdolabı poşetlerinde buzlukta saklayabilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı sosuda hazır ise bütün yorgunluğun ardından mutlu son ile başbaşasınız. Herkese afiyet olsun.
0 yorum: