Hamur İşleri

Mantı Yapımı

Ocak 07, 2017 iugurchef 0 Comments


Mantı Yapımı

Hamur için;
500 gr un
3 yumurta
50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Hamurun Yapılışı

Malzemeleri yoğuracağınız kaba alıp yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edince buzdolabında yarım saat streçlenmiş şekilde dinlendirin.

Kıyma Harcı için;
250 gr kuzu yada dana kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

Not:Ben kuzu sever biri olduğum için hafif yağlı kuzu kıyma kullandım. Siz nasıl arzu ederseniz, istediğiniz kıymayı kullanın. Ayrıca üşengeçliğim yüzünden maydanoz alıp, gelemedim. Maydanozlu harç daha güzel oluyor tavsiye ederim. 

Kıyma Harcın Yapılışı 

Soğan incecik doğrayın. Ve tüm malzemeleri bir kapta yoğurun.

Mantı Yapılışı

Dinlendirdiğiniz hamuru tezgahınız uygun ise 2 parçaya, yada 4 eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız parçaları sırayla ince bir şekilde açın. Arzu ettiğiniz büyüklüğe göre kare şekilde kesin. Ortalarına küçük kıyma parçaları yerleştirin. Yapışmaması için fırın tepsisi ve mantılar hafif unlayın ve fırında çok çok düşük ısıda 5-10 dk kurutun. Yada güneşe bırakın, nasıl isterseniz. Dilerseniz hemen haşlayarak servis edebilirsiniz, dilerseniz buzdolabı poşetlerinde buzlukta saklayabilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı sosuda hazır ise bütün yorgunluğun ardından mutlu son ile başbaşasınız.  Herkese afiyet olsun.

0 yorum: