Ekmek

Focaccia (Yassı İtalyan Ekmeği)

Ocak 05, 2017 iugurchef 0 Comments


Focaccia (Yassı İtalyan Ekmeği)

Malzemeler

3 bardak un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya
1 bardak su
3 çorba kaşığı süt
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzerine sürmek için;

1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Yapılışı

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve 8-10 dakika kadar iyice yoğururun. Hamuru ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın. Fırın tepsisini az yağ ile yağlan ardından un serpin. Unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında yuvarlak şekilde açın ve tepsiye alın. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Parmaklarınızla hafifçe bastırıp ekmeğin üzerinde çukurlar açın. Üzerine zeytinyağını ve fesleğeni gezdirin. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. 

Afiyet Olsun

0 yorum: