Tatlı

Revani

Ocak 23, 2017 iugurchef 0 Comments


Revani

Malzemeler

15 yumurta beyazı
15 yumurta sarısı
250 gr şeker
300 gr un
200 gr irmik(badem tatlısı için irmik yerine 200 gr toz badem)


Şerbet ;
2,5 kg şeker
2,5 kg su
Yarım limon


Yapılışı;


Yumurta akını 1 tutam tuz ile çırpın. Köpürdükten sonra şekeri ekleyip çırpmaya devam edin ve bir yerde bekletin. Yumurta sarısını çırpın. Bu karışıma un ve irmik ekledikten sonra yumurta akını ilave edin ve katlama yöntemi ile karıştırın. Karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuk ılık şerbetini her tarafa yedirin.

Afiyet Olsun

0 yorum: