Tatlı
Revani
Revani
Malzemeler
15 yumurta beyazı
15 yumurta sarısı
250 gr şeker
300 gr un
200 gr irmik(badem tatlısı için irmik yerine 200 gr toz
badem)
Şerbet ;
2,5 kg şeker
2,5 kg su
Yarım limon
Yapılışı;
Yumurta akını 1 tutam tuz ile çırpın. Köpürdükten sonra
şekeri ekleyip çırpmaya devam edin ve bir yerde bekletin. Yumurta sarısını
çırpın. Bu karışıma un ve irmik ekledikten sonra yumurta akını ilave edin ve katlama
yöntemi ile karıştırın. Karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik
fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuk ılık şerbetini her
tarafa yedirin.
Afiyet Olsun
0 yorum: