Aperatif,
Afiyet Olsun
Çiğköfte
Çiğköfte
Malzemeler
500 gr
çiğ köftelik esmer bulgur
150 gr kara et kıyması(çiğkötelik kıymadır)
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
8-10 adet Küp buz
1 çay bardağı zeytinyağı
İsot ve kırmızı pul biber ( acı seviyesini dileğinize göre ayarlayabilisiniz)
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tutam kuru nane
Tuz
150 gr kara et kıyması(çiğkötelik kıymadır)
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
8-10 adet Küp buz
1 çay bardağı zeytinyağı
İsot ve kırmızı pul biber ( acı seviyesini dileğinize göre ayarlayabilisiniz)
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tutam kuru nane
Tuz
Yapılışı
Öncelikle çiğ köfteye ekleyeceğimiz sos ile
başlıyoruz. Bir kaseye zeytinyağının yarısını, iso, pul biber, nar ekşisi,
yarım çay bardağı kaynar su ekleyip karıştırın. Çiğ köfte tepsisine bulguru
alalım. Üstüne soğan ve domatesi rendeleyin. Karışmaları için biraz yoğurun.
Ardından salçalar, 6 adet buz ve tuz haricindeki baharatları ekleyip 10 dakika
kadar yoğurun. Daha sonra hazırladığımız sosu 3 seferde çiğ köfteye ekleyerek
yoğurma işlemine devam edin. Bu andan sonra kıyma ve tuzu ekleyip yoğurmaya
devam edin. Kıvamını kaçırmayacak şekilde çok çok az su ve kalan yağı ekleyip
yoğurmaya devam edin. Yoğurulma işlemi tamamlandığında, çiğköfteleri sıkımlayıp
göbek veya marul ve limonla servis edin.
Afiyet Olsun
0 yorum: