Patates,

Fırında Tavuk Kanatları

Ocak 14, 2017 iugurchef 0 Comments


Fırında Tavuk Kanatları

Malzemeler

1-1,5 kg tavuk kanat
4 adet patates
2 adet kuru soğan
10-15 adet mantar
Zeytinyağı
Domates salçası
Kekik, tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı

Patatesleri elma dilim doğrayın. Kuru soğanı kuşbaşı doğrayın. Mantar büyükse ikiye kesin değilse bütün olarak bırakın. Tavuk haricindeki tüm malzemeleri baharatlar, salça ve zeytinyağı ile harmanlayıp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin. Tavuk kanatlarını salça, zeytinyağı ve tuz ve kekik ile 5-6 saat marine edin. Fırından sebzeleri alıp marine edilmiş kanatları yerleştirin ve 25-30 dakika kadar pişirin. 

Afiyet Olsun

0 yorum: