Patates,
Fırında Tavuk Kanatları
Fırında Tavuk Kanatları
Malzemeler
1-1,5 kg tavuk kanat
4 adet patates
2 adet kuru soğan
10-15 adet mantar
Zeytinyağı
Domates salçası
Kekik, tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Patatesleri elma dilim doğrayın. Kuru soğanı kuşbaşı doğrayın. Mantar büyükse ikiye kesin değilse bütün olarak bırakın. Tavuk haricindeki tüm malzemeleri baharatlar, salça ve zeytinyağı ile harmanlayıp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin. Tavuk kanatlarını salça, zeytinyağı ve tuz ve kekik ile 5-6 saat marine edin. Fırından sebzeleri alıp marine edilmiş kanatları yerleştirin ve 25-30 dakika kadar pişirin.
Afiyet Olsun
0 yorum: