Hamur İşleri

Çift Katlı Karışık Pizza

Ocak 03, 2017 iugurchef 0 Comments


Çift Katlı Karışık Pizza

Malzemeler

Pizza hamuru
Domates sos
Bol kaşar peyniri
Sucuk 
Sosis
Yeşil zeytin
Mısır
Mantar
Yeşil biber

Pizza Hamuru için;

580 gr un
300 gr su
16 gr zeytinyağı
4 gr yaş maya
16 gr toz şeker
Çok çok az tuz

Yapılışı

Önce hamurumuzu hazırlayarak başlayalım. Az miktardaki mayayı ılık su içinde şekerle eritin. Tüm malzemeleri birlikte yoğurarak hamuru elde edin. Bu hamurdan 4-5 adet eşit miktarda beze elde edeceksiniz. Mayalanması için bir gün boyunca strece sarılmış olarak buzdolabında bekletin. Aceleniz varsa ılık ortamda da mayalandırabilirsiniz. Daha sonra fazla olan hamurları derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Açacağınız hamur çok yumuşak bir hamur rahatlıkla elinizle yada merdane ile açabilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz pizza hamurlarından iki beze alıp incecik açın. Birini unlanmış tepsiye alın ve çok az sos döküp her tarafına sürün üstüne rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin. Üstünü diğer hamur ile kapatıp sosu sürün. Sırasıyla mısır, zeytin, biber, mantar, sucuk, sosisi yerleştirin. 200 derecelik fırında 5-10 dakika pişirmenin ardından rendelenmiş kaşar ilave edin ve kaşar eriyene kadar pişirin. 

Afiyet Olsun

0 yorum: