Tatlı

Crème Brûlée

Ocak 04, 2017 iugurchef 0 Comments


Crème Brûlée

Malzemeler

6 adet yumurta sarısı (Kesinlikle oda sıcaklığında olmalıdır.)
100 gr beyaz toz şeker
7 gr vanilya özü
500 gr krema
13 gr esmer şeker(Her bir porsiyon için)

Yapılışı

Yumurta sarılarını şekerle kremamsı kıvama gelene kadar çırpın. Krema ile vanilyayı bir tencerede kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Daha sonra kremayı, yumurta sarısı karışımına ılıştırarak karıştırın. Karışımdaki köpükleri süzgü ile alın. Kaplara eşit biçimde paylaştırın. Fırın tepsisine alın ve kapların yarısına gelecek şekilde sıcak su ile doldurun. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30-35 dakika fırınlayın. Fırından çıkarınca biraz soğumaya bırakın. iyi sonuç almak isterseniz buzdolabında 1 gece bekletin. Zamanınız yoksa en az 2 saat bekletin. Servisten önce üzerine esmer şekeri döküp pürmüz yardımı ile yakın.

Not: Tarif Fransa'da çalışmış olan bir arkadaştan alıntıdır. Çok zahmetli ve uğraştırıcı bir tariftir ama orjinal ve olağanüstü sonuç alacaksınız

Afiyet Olsun

0 yorum: