Kestaneli Kuru Fasulye

Ocak 26, 2017 iugurchef 0 Comments


Kestaneli Kuru Fasulye

Malzemeler

1 kase kuru fasulye
1 adet orta boy soğan
3 adet olgun domates(kış mevsiminde hazır domates püreleri çok daha iyi sonuç veriyor)
1 kaşık domates, 1 kaşık biber salçası
400 gr kestane
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Tereyağı
Su

Yapılışı

Fasulyeler bir gece önceden soğuk suda bekletilir. Soğanı olabildiğince çok ince doğrayın. Zeytinyağında soğanı kavurun. Ardından küp doğranan domates ekleyin 2-3 dakika daha kavurun ve salçaları ekleyin. Son olarak fasulye, baharatları ekleyin ve suyunu verin. Su, tencerenin içerdiği malzemenin iki katı olmalıdır. 25-30 dakika düdüklü tencerede pişirin. Servisten önce fırında pişirdiğiniz kestanelerin kabuklarını soyun fasulyeye ekleyin ve 10-15 dakika pişirin. Artık servise hazır.

Afiyet Olsun

0 yorum: