Etli Yemekler,

Çoban Kavurma

Ocak 06, 2017 iugurchef 0 Comments


Çoban Kavurma

Malzemeler

500 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
1'er çay kaşığı domates ve biber salçası
1 diş sarımsak rendesi
Zeytinyağı
Tereyağı
Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik

Yapılışı

Soğanı, biberi ve domatesi büyük küpler halinde kuzu kuşbaşıyla eşit olacak şekilde doğrayın. Bir tavada zeytinyağıyla soğanı hafif kavurun. Ardından önce biberi ve sonrasında domatesi, sarımsağı ekleyin. Bu sırada diğer yandan ayrı bir tavada yüksek ateşte eti pişirin ( Dikkatli olun sıcak yağ ile buluşan et alev çıkarabilir.). Bu mühürleme sayesinde et hafif pişip yumuşak kalacaktır. Sonrasında etle birlikte tereyağını ve geriye kalan baharatlarıda sebzelerle buluşturun. Biraz pişirdikten sonra ocaktan alıp servis edin. Yanında garnitür olarak patates kızartması, pirinç pilavı, bulgur pilavı, közlenmiş sebzeler kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun

0 yorum: