Aperatif

Sumaklı Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Ocak 21, 2017 iugurchef 0 Comments



Sumaklı Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Malzemeler

500 gr asma yaprağı
300 gr pirinç (2 su bardağı)
4 orta boy soğan yada 6 küçük boy soğan
2 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası
5 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sumak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Kuru nane, karabiber, pulbiber, az kimyon, çok çok az tarçın
2 kesme şeker yada 1 kaşık toz şeker

Yapılışı

Yaprakları haşlayın. Suyunu değiştirerek fazla tuzunu giderin. İç pilav için soğanı ince yemeklik doğrayın. 1 bardak zeytinyağıyla kavurun. Soğanları yakmadan, pirinci ekleyip 5 dk pirinçle kavurun.  Salçaları 2,5 su bardağı su ile açın. Nane, karabiber, pulbiber, kimyon, şeker  ve tarçını pirince ekleyip karıştırın. Salçalı suyu ilave edip pilavı yarım pişirin. Pilav hazır olup soğutulduktan sonra yaprakları doldurup sarın. Tencereye mumtazam biçimde dizdikten sonra üzerine nar ekşisi ve sumağı gezdirin ve geri kalan 2,5 su bardağı suyunu verin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirin. Piştikten sonra biraz dinlendirin ve servis edin.


Afiyet Olsun

0 yorum: