Aperatif
Sumaklı Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Sumaklı Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Malzemeler
500 gr asma yaprağı
300 gr pirinç (2 su bardağı)
4 orta boy soğan yada 6 küçük boy soğan
2 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası
5 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sumak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Kuru nane, karabiber, pulbiber, az kimyon, çok çok az tarçın
2 kesme şeker yada 1 kaşık toz şeker
Yapılışı
Yaprakları haşlayın. Suyunu değiştirerek fazla tuzunu
giderin. İç pilav için soğanı ince yemeklik doğrayın. 1 bardak zeytinyağıyla
kavurun. Soğanları yakmadan, pirinci ekleyip 5 dk pirinçle kavurun. Salçaları 2,5 su bardağı su ile açın. Nane,
karabiber, pulbiber, kimyon, şeker ve
tarçını pirince ekleyip karıştırın. Salçalı suyu ilave edip pilavı yarım
pişirin. Pilav hazır olup soğutulduktan sonra yaprakları doldurup sarın.
Tencereye mumtazam biçimde dizdikten sonra üzerine nar ekşisi ve sumağı
gezdirin ve geri kalan 2,5 su bardağı suyunu verin. Kaynadıktan sonra kısık
ateşte yarım saat pişirin. Piştikten sonra biraz dinlendirin ve servis edin.
Afiyet Olsun
0 yorum: