Hamur İşleri,

Donut

Ocak 08, 2017 iugurchef 0 Comments



Donut

50 gr toz şeker
150 gr süt
15 gr yaş maya
50 gr tereyağı
320 gr un
2 yumurta sarısı

Kızartmak için;
Sıvıyağ

Süslemek için;
Beyaz çikolata
Bitter veya sütlü çikolata

Yapılışı

Sütü bir sos tenceresinde şeker birlikte hafif ısıtın(40 derece civarı sıcaklıkta olmalı çünkü mayaya ekleyeceğiz.). Sıcak sütün yarısını kir kapta maya ile çözdürün. Kalan sütü ocağa alın ve tereyağı ekleyip eriyecek kadar ısıtın. Bir yoğurma kabına unu eleyin ortasını açın ve yumurta sarıları mayalı süt ve diğer sütü ortasına alın ve yoğurun. Yoğurduktan sonra streçleyip 1,5 saat ılık ortamda mayalandırın. Ardından yine yoğurun ve 1 parmak kalınlığında açın bardak ile yuvarlak şekiller çıkarın. İsterseniz yuvarlak şekilli hamurun içindende bir yuvarlak çıkarın isterseniz öyle bırakın karar sizin. Çıkardığınız şekilller bir tepsiye dizin ve 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanıp kabaran hamurları hafif kızgın sıvıyağda yakmadan 3-4 dakika kadar kızartın. Pişirdiğiniz donutları biraz soğuttuktan sonra benmari usulü erittiğiniz çikolatalara batırıp süsleyin.

Not: Mayalı hamur ile çalıştığınız için sabırlı ve bir o kadarda dikkatli olmalısınız. Ben ilk denememde başarısız olmuştum. İkinci denememde sonuç iyi olmuştu. Herkese kolay gelsin. 

Afiyet Olsun

0 yorum: