Etli Yemekler

Ekşili Yahni

Ocak 20, 2017 iugurchef 0 Comments


Ekşili Yahni

Malzemeler

750 gr parça et yada 1 kg kemikli et(kuzu tavsiyemdir)
1 su bardağı nohut
Yarım su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 kaşık domates, 1kaşık biber salçası
Tuz
Kuru nane ve tereyağı

Köftesi için;
500 kg simit(ince bulgur)
250 gr yağsız sinirsiz kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz, kırmızı toz biber

Yapılışı

1 gün önceden nohut ıslanır. Ertesi gün bulgur köftesi için soğan çok ince doğranır. Simit, soğan, tuz ve kırmızı toz biber bir tepsiye alınır ve ara sıra avuçla su alınarak yoğurulur. Yumuşayıncaya kadar yoğurulduktan sonra kıyma eklenir. Kıvam alan köfte ıslak iki el arasında fındık büyüklüğünde olacak şekilde yuvarlanır. Yuvarlanan köfteler bol ve tuzlu suda 2 dakika haşlanır ve hemen süzülür. Diğer yandan nohut ve et üzerini bira geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ara sıra kefi alınır. Yıkanan pirinç eklenir ve ardından çok ince doğranmış soğan, salçalar ilave edilir. Bu esnada biraz suyunu çekecektir, sıcak su takviyesi yapmanızda fayda var. Pirinçte yumuşayınca limon, nar ekşisi ve tuz eklenir, ocaktan alınır. Hazır olan pişmiş köfteler tabağa alınır. Üzerine yemek kepçe ile yahni eklenir. Son olarak tereyağında kavrulmuş kuru nane gezdirilir.


Afiyet Olsun

0 yorum: