İpuçları,
Kabak Tatlısı İçin
Kireçte
Kabak Tatlısı
Malzemeler
Kabak Tatlısı İçin
1,5 kilo bal kabağı
1,5 kg toz şeker (şekerlilik oranını siz
zevkinize göre ayarlayın)
2 litre su
Yarım limonun suyu
Üzerini Süslemek İçin
Kırık ceviz
Çırpılmış tahin
Kireç Kaymağı İçin
300 gr sönmemiş kireç
4 litre su
Derin kaba kireci dökün üzerine su ekleyin ve
1 gece bekletin. Üzeri kaymak oluşacaktır. Kaymağından hafif arındırın. Dibe
çöken kireci berrak kalan suya karıştırmadan sudan alın ve kabaklarınızı bu
suda bekletin.
Yapılışı
Soyup dilimlediğiniz kabakları 1 gece kireç
kaymağında bekletin.Ertesi
gün sudan çıkarın ve temiz suda 5-6 saat bekletin. Yıkadığınız kabakları geniş
bir tencereye alın ve üzerine şekeri, suyu ve limonu ekleyip kaynatın.ara sıra
alt üst edip karıştırarak 2-2,5 saat pişirin. Şerbet ağdalaşana kadar pişirin.
Biraz soğumaya bırakın, ılık şekilde üzerini tahin ve ceviz süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet
Olsun
0 yorum: