İpuçları,

Kabak Tatlısı İçin

Ocak 23, 2017 iugurchef 0 Comments


Kireçte Kabak Tatlısı


Malzemeler


Kabak Tatlısı İçin

1,5 kilo bal kabağı
1,5 kg toz şeker (şekerlilik oranını siz zevkinize göre ayarlayın)
2 litre su
Yarım limonun suyu

Üzerini Süslemek İçin

Kırık ceviz
Çırpılmış tahin

Kireç Kaymağı İçin

300 gr sönmemiş kireç
4 litre su
Derin kaba kireci dökün üzerine su ekleyin ve 1 gece bekletin. Üzeri kaymak oluşacaktır. Kaymağından hafif arındırın. Dibe çöken kireci berrak kalan suya karıştırmadan sudan alın ve kabaklarınızı bu suda bekletin.

Yapılışı

Soyup dilimlediğiniz kabakları 1 gece kireç kaymağında bekletin.Ertesi gün sudan çıkarın ve temiz suda 5-6 saat bekletin. Yıkadığınız kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri, suyu ve limonu ekleyip kaynatın.ara sıra alt üst edip karıştırarak 2-2,5 saat pişirin. Şerbet ağdalaşana kadar pişirin. Biraz soğumaya bırakın, ılık şekilde üzerini  tahin ve ceviz süsleyip servis edebilirsiniz.


Afiyet Olsun

0 yorum: