Çorbalar,

Pirinçli Tavuk Çorbası

Ocak 11, 2017 iugurchef 0 Comments


Pirinçli Tavuk Çorbası

Malzemeler

1,5 kg tavuk but
Yarım su bardağı pirinç
Sadeyağ (Yoksa tereyağı)
10 diş sarımsak
Pulbiber
Karabiber, tuz

Yapılışı

Tavukları bir tencereye alın ve 3 litre su ekleyip kaynatın. 1 saat düdüklü tencerede çok iyi sonuç alırsınız. Kaynayıp tavukları sudan çıkardıktan sonra iyice süzün. Tavukları didikleyin ve bir tabağa alın. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Ardından bol suda haşlayın. Haşlanmış pirinci de süzdükten sonra bir tabağa alın. Sarımsakları soyun ve biraz tuz ile havanda dövün. Sarımsaklara 2 kaşık kadar zeytinyağı ekleyip karıştırın. Çorbayı bakır bir kap yada sahanda yapmak için tabanını yağlayın sırasıyla pirinci, tavuğu, sarımsağı ve pul biberi ekleyin. Yüksek ateşte pişirmeye başlayın. 10-15 saniye sonra tavuk suyunu ilave edip kaynatın. 1 dakika kadar kaynattıktan sonra çorbanız hazırdır. 

Not: Sarımsak bolluğunu yada azlığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 

Afiyet Olsun

0 yorum: