Etli Yemekler,

Yoğurtlu Kebap

Eylül 01, 2016 iugurchef 0 Comments



Yoğurtlu Kebap

Malzemeler


100 gr yağlı kıyma

1 adet kuru soğan
1 adet tırnaklı pide
5 kaşık yoğurt 
1 adet sarımsak
2 adet domates
Tereyağı 
Zeytinyağı

Yapılışı

Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında suyunu çekene kadar pişirin, biraz su ekleyip bir daha suyunu çektirin. Blendırdan geçirip sos halini verin. Bir taraftan pideyi küçük küpler halinde kesin ve az tereyağında tavada kavurun. Ocaktan almaya yakın kekik ve pulbiber ekleyip ocaktan alın. Sarımsağı rendeleyin ve yoğurta ekleyip karıştırın. Son olarak soğanı zeytinyağında hafif kavurun ve kıymayı ekleyip pişirin. Pideleri tabağa alın. Domates sosunu üzerine ekleyin ardından yoğurt sosu ekleyin. Kıymayı eşit bir şekilde dağıtın. Son olarak kızgın tereyağını üzerine gezdirin.Afiyet Olsun

0 yorum: