Etli Yemekler,

Kıymalı Kabak Musakka (Haylan Kabak)

Eylül 03, 2016 iugurchef 0 Comments


Kıymalı Kabak Musakka (Haylan Kabak)

Malzemeler
1 kg haylan kabağı
250 gr kıyma
3 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 adet domates
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber

Yapılışı
Öncelikle kabakları yıkayın ve kazıyın. Ortadan ikiye kesin ve 1cm ince dilimler halinde doğrayın. Domatesleri soyun ve ufak ufak doğrayın. Aynı şekilde soğanı da soyup çok küçük şekilde doğrayın. Tencereye yağı ekleyin, soğan ile kıymayı kavurun. Hafif kavrulduktan sonra kabakları ara sıra karıştırarak kavurun. 5 dk sonra kalan malzemeleri ve yarım su bardağı su ekleyin, kapağını kapatın. Kabaklar yumuşayınca, tencereyi ocaktan alın. Servise hazır.
Afiyet Olsun

0 yorum: