Tatlı

Çikolatalı Sufle

Eylül 01, 2016 iugurchef 0 Comments



Çikolatalı Sufle

1 paket bitter çikolata
2 yemek kaşığı un(dolu dolu) (50 gr)
2 yemek kaşığı tereyağı(dolu dolu) (60 gr)
1,5 çay bardağı toz şeker (180 gr)
1 çay kaşığı kakao
3 yumurta(büyük boy) yada (4 adet orta boy)

Yapılışı

Sufle yapacağımız kapları tereyağı ile yağlayıp isteğe göre kakao, toz şeker veya pudra şekeri ile kaplayıp buzdolabında bekletelim. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Yumurta sarısını 1 dakika çırpın ve azar azar şeker ekleyerek çırpın. Taki şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Bu iki aşama bittikten sonra çikolata karışımını sürekli çırparak yavaş yavaş yumurta sarısı karışımına ekleyin. Un ve kakaoyu bu karışıma ekleyip ve karıştırın. Yumurta beyazına çok az tuz ekleyip kar haline gelene kadar çırpın. Yumurta beyazından elde ettiğiniz köpüğü çikolata karışımına ekleyin ve katlama yöntemi ile karıştırın. Bu noktada yumurta beyazı köpüğünü söndürmemek en önemli noktadır. Önceden hazırlamış olduğumuz kapların 3/2'sininden biraz fazla olacak şekilde kaplara paylaştırın. Tezgahın üstüne bir bez koyalım ve kapları tek tek tezgaha vuralım ki suflemizin inçinde gözenek kalmasın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin. 
Afiyet olsun
Not: Ben kap olarak güveç kullandım. Kaptan kaba pişme süresi değişiklik gösterir.

0 yorum: