Hamur İşleri,

Tavuklu Kaşarlı Pide

Eylül 01, 2016 iugurchef 0 Comments


Tavuklu Kaşarlı Pide

Hamur için
250 gr un (2 bardak)
110 gr su (yarım bardaktan biraz fazla)
10 gr zeytinyağı (1 yemek kaşığı)
2 gr yaş maya
10 gr toz şeker (yarım yemek kaşığı)

İç malzeme
Tavuk göğüs
Kaşar peyniri rendesi
Yumurta sarısı
Tereyağı

Yapılışı

Hamur malzemelerini yoğurun ve hamur elde edip mayalanmaya bırakın. Tavuk göğsünü ince verev(fajita) şeklinde doğrayın ve tuz karabiber ile baharatlandırın. Hamurdan bir beze alıp pide şeklinde açın. Önce tavukları tek tek mumtazam biçimde pideye yerleştirin ardından kaşar peynirini ekleyin kenarlarını kapatıp, fırın tepsisine alın. Kenarlarını fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından aldığınızda kenarlarına tereyağı sürün. Dilimleyip servis edin. 

Afiyet Olsun

0 yorum: