Kebap

Fırında Balcan Kebabı (Patlıcan Kebabı)

Eylül 01, 2016 iugurchef 0 Comments


Bir asker gibi sırasıyla dizildiler. Lütfen tabanındaki suyuna ekmeği banmayı ihmal etmeyin. 

Fırında Balcan Kebabı (Patlıcan Kebabı)

Malzemeler
6-7 adet balcan(patlıcan)
750 gr yağlı kıymı
Tuz, karabiber

Yapılışı
Balcanları 4 cm kalınlığında kesin. Kıymaya tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Tepsiye sırasıyla balcanların arasına kıyma gelecek şekilde yerleştirin. Tepsiye çok çok az su ekleyin. Biber közlemek isteyenler biberleri gelişi güzel tepsiye yerleştirip fırına verebilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. 
Afiyet Olsun

0 yorum: