Etli Yemekler,

Hamburger

Eylül 01, 2016 iugurchef 0 Comments


Hamburger

Malzemeler

Köftesi için
500 gr dana döş kıyma(ek olarak 50 gr kuyruk yağı)
3 kaşık çekilmiş ekmek içi veya galeta unu
1 adet küçük boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
İstenirse pul biber

Garnitür için
Kornişon turşu
Domates
Kuru soğan
Kıvırcık 
Patates

Yapılışı

Kıymayı tarifte yazdığım gibi kasabınızdan az kuyruk yağı ilavesi ile isterseniz güzel bir sonuç elde edeceksiniz. Kıyma için soğanı çok ince doğrayın ardından elinizde skıp çıkarabildiğiniz kadar suyunu çıkarın. Geri kalan malzemelerle biraz yoğurun. Ben garnitürlerden soğan ve domatesi közledim dilerseniz sizlerde közleyebilirsiniz. Hamburger köftenizi 4 parçaya bölün ve bir önceki paylaşımımdaki gibi hamburger şeklini verin. Bir yandan patatesinizi kızartın, bir yandan hamburgerinizi pişirmeye başlayın. köfteyi tavadan almaya yakın ekmeklerinizi ısıtın ve garnitürleri içine ekleyin. Hamburgerler hazır olunca ekmeğe alıp servis edin.

Afiyet Olsun

0 yorum: