Makarna

Salçalı Erişte Parmesan Peyniri ile

Eylül 01, 2016 iugurchef 0 Comments


Doğu-Batı sentezi gerçekleştirerek. Klasik eriştemizi Parmesan Peynir ile bir araya getirdim. Umarım sizlerde beğenirsiniz. 

Salçalı Erişte Parmesan Peyniri ile

Malzemeler

2 avuç erişte ( Erişte yakın bir arkadaşımın annesinin yapmış olduğu süper bir erişteydi. 5 kilogram una 30 yumurta ile yapılan dehşet bir erişte. )

1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Parmesan peyniri ( Arzuya göre Beyaz Peynir, Keş Peyniri nasıl tercih ederseniz)
Tuz, karabiber

Yapılışı

Salçaları zeytinyağında hafif kavurup erişteyi ekleyin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Pilav yapar gibi erişteye kaynar su ekleyin, kapağını kapatıp suyunu çektirin. Pişen eriştenin altını söndürün ve tereyağı, bir miktar peynir ekleyip karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine peynir serperek servis edin. 
Afiyet Olsun

0 yorum: