Etli Yemekler,

Altı Ezmeli Kebap

Ağustos 30, 2016 iugurchef 0 Comments




Altı Ezmeli Kebap


Malzemeler


500 gr kuzu döş kıyma

10 adet olgun domates
2-3 adet sivri biber
1 tutam maydanoz(süslemek için)
Tuz, karabiber


Yapılışı


Öncelikle kıymayı yoğurarak başlayalım. Kıyma, tuz, karabiberi harmanlayıp yoğurun ve buzdolabında biraz dinlendirin. Domatesleri mangalda közleyin. Evde yapacaksanız domatesleri fırında kabuklarıyla 40 dakika kadar közleyin. Közlenmiş domateslerin kabuklarını soyun. Doğrama tahtasında döverek ezin, tuz ve pulbiber ile harmanlayıp küçük bir tepsiye alın. Kıymayı şişe takın ve mangalda pişirin. Evde yapıyorsanız kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayıp çöp şişlere takın. Çok yüksek ateşte tavada mühürleyin(İçleri çiğ kalacak.). Köfteleri ve sivri biberleri ezmenin üstüne yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz servis edin.


Afiyet Olsun

0 yorum: