Aperatif,

Kıymalı Köfte (İçli Köfte)

Eylül 01, 2016 iugurchef 0 Comments


İçi bol malzemeli, sulu sulu bir kıymalı köfte

Kıymalı Köfte (İçli Köfte)

Köftenin dış harcı için

3 bardak simit (ince köftelik bulgur)
200 gr çiğköftelik yağsız kıyma(kara et)
1 adet soğan(küçük boy)
1 yemek kaşığı un
1 tutam toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

500 gr yağlı kıyma
3 adet soğan (orta boy)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı kırık ceviz
Yeterince tuz, karabiber

Kızartmak için

Zeytinyağı

Yapılışı

Dış harç için soğanın rendeleyerek soğanın suyunu çıkarın, simit, kıyma ve soğanı yoğurun. Yoğururken ara ara elinizi ıslatarak yoğurun.Macun kıvamına getirin ve un, tozbiber, tuzu ekleyin ve dış harcı biraz dolapta dinlendirin. İç harç için tavaya yağları ekleyin ve kıymayı kavurmaya başlayın ardından soğanları ekleyin. Piştikten sonra geri kalan malzemeleride ekleyin ve soğumaya bırakın. Dış harçtan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve elinizi yağladıktan sonra avuç içinde şekil verin(Ne kadar ince açabilirseniz o kadar orjinal ve leziz bir içli köfte yapmış olursunuz.). Şekil verdiğiniz harcı kıyma ile doldurun ve ağzını kapatın. Derin bir tencerede içli köftelerinizi zeytinyağında kızartın.

Afiyet Olsun

Not: Yöreden yöreye isim değişmektedir. Ben Kilis'li olduğum için tarif bu yöreye aittir.

0 yorum: