Tatlı

Makaron

Eylül 03, 2016 iugurchef 0 Comments


Makaron

Malzemeler

150 gr. pudra şekeri
125 gr. toz badem (Toz badem ve pudra şekeri çok ince olmalı elekten geçirildikten sonra tartılmalıdır.)
100 gr yumurta beyazı
100 gr toz şeker
Renklendirmek için gıda boyası

İç dolgusu (ganaj) için;

300 gr beyaz çikolata
150 gr krema

Yapılışı

Pudra şekeri ve badem çok ince hale getirilmekidir. Bunu. İçin robotta çekip elekten eleyiniz. Yumurta beyazını bir tutam tuz ile çırpın. Köpüklenip beyazlaşmaya başladığında azar azar şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Köpük haline geldiğinde badem ve pudra şekerini ekleyin ve katlama yöntemi ile söndürmeden karıştırın. İstediğiniz rengi kullanabilirsiniz. Sıkma torbası yardımı ile yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yuvarlak şekilde sıkın. Yarım saat kabuk bağlaması için bir kenara bırakın. Önceden ısıtılmış fırında 120 derecede 15-20 dakika pişirin. Ganaj için çikolata incecik kıyın. Kaynama noktasına getirdiğiniz kremayı çikolata ile karıştırın sıkma torbasına alın. Hazır olan makoronlara ganajı sıkın ve diğeri ile kapatın. 

Afiyet olsun

0 yorum: