Tatlı
Triliçe
Triliçe
6 yumurta
300 gr un (3 bardak dolu dolu olmasın)
300 gr şeker (1,5 bardak)
10 gr kabartma tozu
Şerbet
800 gr süt (4
bardak)
2 paket krema
(Tikveşli tavsiye ederim)
100 gr toz şeker
(Yarım bardak)
Karamel sos için
125 gr toz şeker
(Yarım bardaktan biraz fazla)
20 gr su (1,5
yemek kaşığı)
1 paket krema
(Tikveşli)
40 gr tereyağı
(Dolu dolu 1,5 yemek kaşığı)
Şekeri su ile karamelize hale getirin. Önce kremayı ekleyin ve yedirin son olarakta tereyağıyla sosunuzu bağlayıp soğumaya bırakın.
Şekeri su ile karamelize hale getirin. Önce kremayı ekleyin ve yedirin son olarakta tereyağıyla sosunuzu bağlayıp soğumaya bırakın.
Yumurta akını
hafif köpürene kadar çırpın sonra şekerin hepsini yavaşça ekleyip çırpın.
Kıvamı kabı ters çevirdiğinizde yumurta akını düşmemesi gerekiyor. Yumurta
sarısını çırpın. Yumurta sarısı, un, kabartma tozunu kar haline getirdiğiniz
yumurta beyazına ekleyin ve katlama yönetimiyle köpüğü söndürmeden sabırlı
karıştırın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dakika fırında
pişirin. Pişen keki fırından alın soğutun. Soğuduktan sonra kabına alın ve
dilimleyin. Sütü şeker ile bir tencerede hafif ısıtın. Şeker eridikten sonra
kremayı ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra şerbeti kekin
her tarafına yedirin. 1 paket krem şanti çırpın. Kekin üzerine ince şekilde
krem şanti sürün. Karamel sosunu döküp servis edin.
Afiyet Olsun
0 yorum: