Tatlı

Triliçe

Mayıs 29, 2017 iugurchef 0 Comments


Triliçe

6 yumurta
300 gr un (3 bardak dolu dolu olmasın)
300 gr şeker (1,5 bardak)
10 gr kabartma tozu


Şerbet

800 gr süt (4 bardak)
2 paket krema (Tikveşli tavsiye ederim)
100 gr toz şeker (Yarım bardak)

Karamel sos için

125 gr toz şeker (Yarım bardaktan biraz fazla)
20 gr su (1,5 yemek kaşığı)
1 paket krema (Tikveşli)
40 gr tereyağı (Dolu dolu 1,5 yemek kaşığı)

Şekeri su ile karamelize hale getirin. Önce kremayı ekleyin ve yedirin son olarakta tereyağıyla sosunuzu bağlayıp soğumaya bırakın.

Yumurta akını hafif köpürene kadar çırpın sonra şekerin hepsini yavaşça ekleyip çırpın. Kıvamı kabı ters çevirdiğinizde yumurta akını düşmemesi gerekiyor. Yumurta sarısını çırpın. Yumurta sarısı, un, kabartma tozunu kar haline getirdiğiniz yumurta beyazına ekleyin ve katlama yönetimiyle köpüğü söndürmeden sabırlı karıştırın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dakika fırında pişirin. Pişen keki fırından alın soğutun. Soğuduktan sonra kabına alın ve dilimleyin. Sütü şeker ile bir tencerede hafif ısıtın. Şeker eridikten sonra kremayı ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra şerbeti kekin her tarafına yedirin. 1 paket krem şanti çırpın. Kekin üzerine ince şekilde krem şanti sürün. Karamel sosunu döküp servis edin. 

Afiyet Olsun


0 yorum: