Mangal,
Kıyma Kebabı
Kıyma Kebabı
Malzemeler
500 gr orta yağlı kuzu kıyma
Tuz, karabiber
(Acılı isteyenlere pul değil, toz biber)
Yapılışı
Tüm malzemeleri 5 dk iyice yoğurun. Birkaç saat
buzdolabında dinlendirin. Şişlere geçirdikten sonra 1 saat kadarda şişlerle
birlikte buzdolabında dinlendirin. Üzeri külle kaplı kömürde 4 tarafını çevirerek
pişirin.
Afiyet Olsun
Patlıcan Kebabı
Malzemeler
500 gr orta yağlı kuzu kıyma
1 kg patlıcan(tercihen ince)
Tuz, karabiber
(Acılı isteyenlere pul değil, toz biber)
Yapılışı
Patlıcan hariç tüm malzemeleri 5 dk iyice yoğurun. Birkaç
saat buzdolabında dinlendirin. Patlıcanı 4-5 santim eninde kesin(yaklaşık bir
patlıcandan 5 parça çıkıyor). Şişin başında ve sonunda patlıcan aralarında
kıyma olacak şekilde saplayın. Şişleri 1 saat buzdolabında dinlendirin. külle
kaplı kömürde 4 tarafını çevirerek ağır ağır pişirin. Çok harlı ateşte
pişirmeyin yok kıyma yanar patlıcan ise çiğ kalır lezzetli olmaz.
Afiyet Olsun
0 yorum: