Mangal,

Kıyma Kebabı

Mayıs 21, 2017 iugurchef 0 Comments


Kıyma Kebabı

Malzemeler

500 gr orta yağlı kuzu kıyma
Tuz, karabiber
(Acılı isteyenlere pul değil, toz biber)

Yapılışı

Tüm malzemeleri 5 dk iyice yoğurun. Birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Şişlere geçirdikten sonra 1 saat kadarda şişlerle birlikte buzdolabında dinlendirin. Üzeri külle kaplı kömürde 4 tarafını çevirerek pişirin.

Afiyet Olsun

Patlıcan Kebabı

Malzemeler

500 gr orta yağlı kuzu kıyma
1 kg patlıcan(tercihen ince)
Tuz, karabiber
(Acılı isteyenlere pul değil, toz biber)

Yapılışı

Patlıcan hariç tüm malzemeleri 5 dk iyice yoğurun. Birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Patlıcanı 4-5 santim eninde kesin(yaklaşık bir patlıcandan 5 parça çıkıyor). Şişin başında ve sonunda patlıcan aralarında kıyma olacak şekilde saplayın. Şişleri 1 saat buzdolabında dinlendirin. külle kaplı kömürde 4 tarafını çevirerek ağır ağır pişirin. Çok harlı ateşte pişirmeyin yok kıyma yanar patlıcan ise çiğ kalır lezzetli olmaz.


Afiyet Olsun

0 yorum: