Tatlı
Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç
Malzemeler
1 kg süt
50 gr pirinç
250 gr toz şeker
35 gr nişasta
1 yumurta sarısı
20 gr tereyağı
Yapılışı
Pirinci ayrı bir tavada bol suda haşlayın. Diğer
yandan sütlaç yapılacak tencerede önce yumurta sarısı ve şekeri çırpın. Soğuk
sütü ekleyin ve kaynayana kadar ara sıra karıştırın. Öte yandan bir kasede
nişastaya biraz süt ekleyip nişastayı açın. Kaynamakta olan süte
nişastayı ekleyin. Koyulaşıp kıvam almış bu süte haşlanmış olan pirinci süzün
ve süte ekleyin. Son olarak ocaktan almadan evvel tereyağını ekleyin.
Pirinçleri kırmamak için çok fazla karıştırmadan bir taşım kaynatıp güveçlere
paylaştırın. Ardından önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında isteğe göre
yanıklığını kontrol ederek fırında pişirin. ( Fırın tepsisinde mutlaka su
eklenilmeli.) Pişmiş sütlaçlar biraz soğuduktan sonra servise hazır hale gelir.
Afiyet Olsun
0 yorum: