Tatlı

Fırın Sütlaç

Haziran 01, 2017 iugurchef 0 Comments


Fırın Sütlaç

Malzemeler



1 kg süt

50 gr pirinç
250 gr toz şeker
35 gr nişasta
1 yumurta sarısı
20 gr tereyağı


Yapılışı



Pirinci ayrı bir tavada bol suda haşlayın. Diğer yandan sütlaç yapılacak tencerede önce yumurta sarısı ve şekeri çırpın. Soğuk sütü ekleyin ve kaynayana kadar ara sıra karıştırın. Öte yandan bir kasede nişastaya biraz süt ekleyip  nişastayı açın. Kaynamakta olan süte nişastayı ekleyin. Koyulaşıp kıvam almış bu süte haşlanmış olan pirinci süzün ve süte ekleyin. Son olarak ocaktan almadan evvel tereyağını ekleyin. Pirinçleri kırmamak için çok fazla karıştırmadan bir taşım kaynatıp güveçlere paylaştırın. Ardından önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında isteğe göre yanıklığını kontrol ederek fırında pişirin. ( Fırın tepsisinde mutlaka su eklenilmeli.) Pişmiş sütlaçlar biraz soğuduktan sonra servise hazır hale gelir.



Afiyet Olsun



0 yorum: