Aperatif,
Kıymalı Köfte (İçli Köfte)
İçi bol malzemeli, sulu sulu bir kıymalı köfteye kim hayır diyebilir?
Kıymalı Köfte (İçli Köfte)
Köftenin dış harcı için;
3 bardak simit (ince köftelik bulgur)
200 gr çiğköftelik yağsız kıyma(kara et)
1 adet soğan(küçük boy)
1 yemek kaşığı un
1 tutam toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
500 gr yağlı kıyma
3 adet soğan (orta boy)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı kırık ceviz
Yeterince tuz, karabiber
Kızartmak için;
Zeytinyağı
Yapılışı
Dış harç için soğanın rendeleyerek soğanın suyunu çıkarın, simit, kıyma ve
soğanı yoğurun. Yoğururken ara ara elinizi ıslatarak yoğurun.Macun kıvamına
getirin ve un, tozbiber, tuzu ekleyin ve dış harcı biraz dolapta dinlendirin.
İç harç için tavaya yağları ekleyin ve kıymayı kavurmaya başlayın ardından
soğanları ekleyin. Piştikten sonra geri kalan malzemeleride ekleyin ve soğumaya
bırakın. Dış harçtan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve elinizi yağladıktan
sonra avuç içinde şekil verin(Ne kadar ince açabilirseniz o kadar orjinal ve
leziz bir içli köfte yapmış olursunuz.). Şekil verdiğiniz harcı kıyma ile
doldurun ve ağzını kapatın. Derin bir tencerede içli köftelerinizi
zeytinyağında kızartın.
Afiyet Olsun
Not: Yöreden yöreye isim değişmektedir. Ben Kilis'li olduğum için tarif bu
yöreye aittir.
0 yorum: