Etli Yemekler,
Kilis Kebabı
Kilis Kebabı
Malzemeler
1 kg az yağlı kuzu kıyma
1 kg patlıcan
5 domates
5 adet biber
3 orta boy kuru soğanı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sadeyağ yada tereyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber
Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun, boylamasına 4'e
böldükten sonra 3-4 cm uzunluğunda kesin. Kıymayı tuz ve karabiber ekleyerek
yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler haline getirin ve şişe bir patlıcan bir
köfte olarak dizin ve mangalda pişirin. Soğanlar, biberleri incecik doğrayın,
bir tencerede sadeyağında kavurun. Kabukları soyulmuş domatesleri de incecik
doğrayın ve tencereye ekleyin. Sonrasında salçaları ekleyin. Pişmiş kebapları
şişten çekip tencereye ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynadıktan
sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan almadan evvel son olarak nar
ekşisini ekleyin ve ocaktan alın. Servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Not: Mangalda pişiremeyecekler için bir başka yöntem
şudur. Şiş yerine çöpşiş kullanın ve kızgın tavada 4 tarafınıda mühürleyin.
önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
0 yorum: