Etli Yemekler,

Kilis Kebabı

Mayıs 01, 2017 iugurchef 0 Comments


Kilis Kebabı

Malzemeler

1 kg az yağlı kuzu kıyma
1 kg patlıcan
5 domates
5 adet biber
3 orta boy kuru soğanı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sadeyağ yada tereyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber

Yapılışı

Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun, boylamasına 4'e böldükten sonra 3-4 cm uzunluğunda kesin. Kıymayı tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler haline getirin ve şişe bir patlıcan bir köfte olarak dizin ve mangalda pişirin. Soğanlar, biberleri incecik doğrayın, bir tencerede sadeyağında kavurun. Kabukları soyulmuş domatesleri de incecik doğrayın ve tencereye ekleyin. Sonrasında salçaları ekleyin. Pişmiş kebapları şişten çekip tencereye ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan almadan evvel son olarak nar ekşisini ekleyin ve ocaktan alın. Servise hazırdır.

Afiyet Olsun


Not: Mangalda pişiremeyecekler için bir başka yöntem şudur. Şiş yerine çöpşiş kullanın ve kızgın tavada 4 tarafınıda mühürleyin. önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.

0 yorum: