Aperatif,

Mısırlı Fırın Makarna

Mayıs 28, 2017 iugurchef 0 Comments


Mısırlı Fırın Makarna

Malzemeler

1 paket fırın makarna (Ankara Nuh tavsiyem)
1 adet konserve mısır
50 gr tereyağı (dolu dolu 2 yemek kaşığı)
50 gr un (dolu dolu 2 yemek kaşığı)
500 ml süt (2,5 su bardağı)
Tuz, karabiber
Kaşar peyniri

Yapılışı

Öncelikle makarnayı haşlayın ve süzün. Bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyin. Kısık ateşte yakmadan 1-2 dakika kavurun. Ardından soğuk sütü ekleyin ve kaynayıp koyulaşana kadar çırpın. Kaynadıktan sonra mısırı, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Makarnayıda ekleyip karıştırdıktan sonra dırın tepsisine makarnayıda yayın. Üzerin kaşar peyniri ister rendeleyin isterseniz ince dilimlerle üstünü kaplayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü hafif kızarana kadar fırınlayın. Dilimleyip servis edin. 
Afiyet Olsun


0 yorum: