Aperatif,
Mısırlı Fırın Makarna
Mısırlı Fırın Makarna
Malzemeler
1 paket fırın makarna (Ankara Nuh tavsiyem)
1 adet konserve mısır
50 gr tereyağı (dolu dolu 2 yemek kaşığı)
50 gr un (dolu dolu 2 yemek kaşığı)
500 ml süt (2,5 su bardağı)
Tuz, karabiber
Kaşar peyniri
Yapılışı
Öncelikle makarnayı haşlayın ve süzün. Bir tencerede tereyağını eritin ve
unu ekleyin. Kısık ateşte yakmadan 1-2 dakika kavurun. Ardından soğuk sütü
ekleyin ve kaynayıp koyulaşana kadar çırpın. Kaynadıktan sonra mısırı, tuz,
karabiber ekleyip karıştırın. Makarnayıda ekleyip karıştırdıktan sonra dırın
tepsisine makarnayıda yayın. Üzerin kaşar peyniri ister rendeleyin isterseniz
ince dilimlerle üstünü kaplayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü
hafif kızarana kadar fırınlayın. Dilimleyip servis edin.
Afiyet Olsun
0 yorum: