İpuçları,
Kuru Fasulye
Kuru Fasulye
Malzemeler
1 kase kuru fasulye
1 adet orta boy soğan
3 adet olgun domates(kış mevsiminde hazır domates püreleri çok daha iyi
sonuç veriyor)
1 kaşık domates, 1 kaşık biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Tereyağı
Su
Yapılışı
Fasulyeler bir gece önceden soğuk suda bekletilir. Soğanı olabildiğince
çok ince doğrayın. Zeytinyağında soğanı kavurun. Ardından küp doğranan domates
ekleyin 2-3 dakika daha kavurun ve salçaları ekleyin. Son olarak fasulye,
baharatları ekleyin ve suyunu verin. Su, tencerenin içerdiği malzemenin iki
katı olmalıdır. 40-45 dakika düdüklü tencerede pişirin.
Afiyet Olsun
0 yorum: