İpuçları,

Kuru Fasulye

Mayıs 24, 2017 iugurchef 0 Comments


Kuru Fasulye

Malzemeler

1 kase kuru fasulye 
1 adet orta boy soğan
3 adet olgun domates(kış mevsiminde hazır domates püreleri çok daha iyi sonuç veriyor)
1 kaşık domates, 1 kaşık biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Tereyağı
Su

Yapılışı

Fasulyeler bir gece önceden soğuk suda bekletilir. Soğanı olabildiğince çok ince doğrayın. Zeytinyağında soğanı kavurun. Ardından küp doğranan domates ekleyin 2-3 dakika daha kavurun ve salçaları ekleyin. Son olarak fasulye, baharatları ekleyin ve suyunu verin. Su, tencerenin içerdiği malzemenin iki katı olmalıdır. 40-45 dakika düdüklü tencerede pişirin. 
Afiyet Olsun


0 yorum: