Tavuk
Kuşbaşı Tavuk Tavası
Kuşbaşı Tavuk Tavası
Malzemeler
1-1,5 kg tavuk but(But daha yumuşak olur. Ama isterseniz göğüste
kullanabilirsiniz)
4-5 adet patates
2 adet kuru soğan
4-5 adet biber
3-4 adet domates
Zeytinyağı
Su
2 yemek kaşığı domates salçası (Tavuk marinesi için ayrıca yarım kaşık
kullanın)
Kekik, tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Yarım kaşık salça, zeytinyağı ve tuz ve kekik
ile 5-6 saat marine edin. Patates kuru soğan, biber ve domatesi kuşbaşı
doğrayın. Baharatlar, salça ve zeytinyağı ve 1 bardak su ile harmanlayıp
tepsiye yerleştirin. Tavuklarıda sebzelerle harmanlayın ve önceden ısıtılmış
190 derecelik fırında pişirin. 40-45dakika kadar pişirin.
Afiyet Olsun
0 yorum: