Tavuk

Kuşbaşı Tavuk Tavası

Mayıs 16, 2017 iugurchef 0 Comments


Kuşbaşı Tavuk Tavası

Malzemeler

1-1,5 kg tavuk but(But daha yumuşak olur. Ama isterseniz göğüste kullanabilirsiniz)
4-5 adet patates
2 adet kuru soğan
4-5 adet biber
3-4 adet domates
Zeytinyağı
Su
2 yemek kaşığı domates salçası (Tavuk marinesi için ayrıca yarım kaşık kullanın)
Kekik, tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı

Tavukları kuşbaşı doğrayın. Yarım kaşık salça, zeytinyağı ve tuz ve kekik ile 5-6 saat marine edin. Patates kuru soğan, biber ve domatesi kuşbaşı doğrayın. Baharatlar, salça ve zeytinyağı ve 1 bardak su ile harmanlayıp tepsiye yerleştirin. Tavuklarıda sebzelerle harmanlayın ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin. 40-45dakika kadar pişirin. 

Afiyet Olsun


0 yorum: