Tatlı

Künefe

Mayıs 05, 2017 iugurchef 0 Comments



Künefe

200 gr tel kadayıf
70-80 gr tereyağı
Özel tuzsuz künefe peyniri (Yoksa dil peyniri)

Şerbet için;
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

Yapılışı
Bir tencereye şerbet malzemelerini alın ve şerbeti hazırlayın. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra bir kenara alın. Kadayıfı ayıklan ve bıçak yardımıyla ince ince kesin. Bir kapta eritilmiş tereyağı ile karıştırarak yedirin(ezmeden yedirilmelidir). Hazırlanan kadayıfın yarısını künefe tepsisine ince bir katman olacak şekilde bastırarak yerleştirin. İnce şekilde kesilen peynirleri yerleştirin ve üstüne kalan kadayıfı alıp bastırarak künefenizi hazır hale getirin. Ocakta kısık ateşte her iki tarafınıda pişirin. Pişirme esnasında acele etmeyin ağır ağır bir tarafı tamamen pişene kadar pişirin.  Ocaktan almadan önce tepsi ocakta iken şerbeti yedirin. Sunum için toz antep fıstığı, kaymak kullanabilirsiniz. 
Afiyet Olsun


Not: Bu tarif 1 porsiyonluk en küçük tepsi içindir. Şerbet fazla gelebilir. Göz kararı künefeye yedirmeniz gerecektir.

0 yorum: