Tatlı
Künefe
Künefe
200 gr tel kadayıf
70-80 gr tereyağı
Özel tuzsuz künefe peyniri (Yoksa dil peyniri)
Şerbet için;
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı
Bir tencereye şerbet malzemelerini alın ve şerbeti hazırlayın. Kaynayıp
kıvam aldıktan sonra bir kenara alın. Kadayıfı ayıklan ve bıçak yardımıyla ince
ince kesin. Bir kapta eritilmiş tereyağı ile karıştırarak yedirin(ezmeden
yedirilmelidir). Hazırlanan kadayıfın yarısını künefe tepsisine ince bir katman
olacak şekilde bastırarak yerleştirin. İnce şekilde kesilen peynirleri
yerleştirin ve üstüne kalan kadayıfı alıp bastırarak künefenizi hazır hale
getirin. Ocakta kısık ateşte her iki tarafınıda pişirin. Pişirme esnasında
acele etmeyin ağır ağır bir tarafı tamamen pişene kadar pişirin. Ocaktan
almadan önce tepsi ocakta iken şerbeti yedirin. Sunum için toz antep fıstığı,
kaymak kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Not: Bu tarif 1 porsiyonluk en küçük tepsi içindir. Şerbet fazla
gelebilir. Göz kararı künefeye yedirmeniz gerecektir.
0 yorum: