Etli Yemekler

Özbek Pilavı

Aralık 08, 2016 iugurchef 0 Comments


Özbek Pilavı

Malzemeler

1 adet havuç
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 adet kuru soğan
200 gr küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu but
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
2 kase pirinç
3.5 kase su

Yapılışı

Soğanı çok çok küçük doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağında kavurun. Küp doğranmış havuçları ve salçayı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Sonra ateşi yükseltin çünkü eti ekleyeceğiz ve etin mühürlenmesini istiyoruz. Etide kavurduktan sonra son olarak pirincini tuzunu ve karabiberini ilave edip 1-2'i karıştırdıktan sonra suyunu verip altını kısın 10-12 dakika kadar çok kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üstüne bir bez örtüp kapağını kapatın. 10-15 dakika dinlensin ve sonra servise hazır olacaktır.

0 yorum: