Ekmek,

Fougasse Ekmeği

Aralık 09, 2016 iugurchef 0 Comments


Fougasse Ekmeği

Malzemeler

3 bardak un
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya
1 bardak su

Yapılışı

Tüm malzemeler kapta karıştırılır ve 8-10 dakika kadar iyice yoğrurulur. Hamur ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Fırın tepsisi az yağ ile yağlanır ardından un serpilir. Mayalanmış hamura elde yaprak şekli verilir ve tepsiye alınır. Tepside hamura yaprağın damarlarını temsil edecek kesikler atılır. 30 dakika mayalnamaya bırakılır. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üstüne fırça yardımı ile tereyağı sürülür.

Afiyet Olsun

0 yorum: