Etli Yemekler,

Kuzu Kavurma

Kasım 30, 2016 iugurchef 0 Comments


Kuzu Kavurma

1 kg kuzu but kuşbaşı
150 gr kuyruk yağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı


Kuyruk yağı kıyma makinasınde çekilir ve kıyma haline getirilir(Makinası olmayanlar çok küçük şekilde doğrayabilirler.). Kuyruk yağı tencerede eritildikten sonra posası alınır ve  kuzu etleri eklenir. En kısık ateşte 1 saat 15 dakika kapağı kapalı şekilde  pişirilir. Piştikten sonra tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır. Servisi pirinç pilavı ve patates kızartması ile yapabilirsiniz. Patates kızartması tarifi için blogta sağ tarafta bulunan patates kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Afiyet Olsun

0 yorum: