Çikolata,

Ekler

Aralık 14, 2016 iugurchef 0 Comments


Ekler

Malzemeler


125gr tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 yumurta
1 y.kaşığı şeker
Bir tutam tuz

Yapılışı: Su ve tereyağını orta ateşte kaynatın. Bir tutam tuz ve şekeri de ekleyin. Kaynamakta olan suya unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Un suyla tamamen karışana kadar kısık ateşte pişirin.Kaşığa yapışması bitince kıvamı olmuş demektir.Hamuru ocaktan alıp ılımasını bekleyin. Ilınan hamura yumurtaları teker teker ekleyip mikserle 10 dk çırpıyoruz. Sonra sıkma torbasına koyup işaret parmağı kadar yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

PASTACI KREMASI
Malzemeler
750ml. süt
3 yemek k. un
2 yemek k. mısır nişastası
1,5 çay bardağı şeker
1 yumurta
2 paket vanilya
1 yemek k. tereyağı

Yapılışı: Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi mikser ile iyice çırpın.Sonra ocakta kıvamı koyulasıncaya kadar pişirin.Sonra vanilya ve tereyağını ekleyip mikser ile çırpın.Soğumaya bırakın. Buzdolabın da 1-2 saat beklettikten kullanıma hazır hale getirin. Soğuttuğunuz ekler hamuruna sıkma torbası yardımıyla kremayı içlerine sıkın. Üzerine çikolatalı sos döküp servis edin.

ÇİKOLATA SOS

Malzemeler


300gr. kıyılmış bitter çikolata
500ml. süt
100gr. toz şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası

Yapılışı: Çikolatayı ve sütün yarısını bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kalan sütün içine nişastayı karıştırıp eritin. Önce nişastalı sütü, ardından şekeri çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın. Karışımı kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alıp pürüzsüz ve akışkan bir kıvama gelene kadar karıştırın.

Not: Ben farklı şekil alması için tırtıklı duy kullandım. Siz istediğiniz herhangi bir duyu kullanabilirsiniz.

0 yorum: