Tatlı

Leydi Öpücüğü

Aralık 27, 2016 iugurchef 0 Comments


Leydi Öpücüğü

Malzemeler

150 gr oda sıcaklığında tereyağı
150 gr toz şeker
150 gr toz fındık
130 gr un
1 tutam tuz

Çikolata Ganaj

90 gr çikolata
90 gr krema

Yapılışı

Tereyağını ve şekeri bir kapta krema kıvamı alana kadar çırpın. Spatula ile unu, toz fındık ve tuz karışıma yedirin. Streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Fırın tepsinize yağlı kağıdı serin. Karışımdan 5'er gramlık parçalar ayırın, teraziniz yoksa fındık büyüklüğünde toplar yapıp tepsinize dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 14-15 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Harç için kremayı ısıtın ancak kaynamaması gerekiyor.  Çikolatayı eritebilecek sıcaklık yeterlidir. Sıcak kremayı bir kapta çikolata ile karıştırın soğumaya bırakın. Çikolatalı harcını kurabiyelerin yarısının tabanlarına sürün ve geri kalanlarını da üzerlerine kapatın.

Afiyet Olsun

0 yorum: