Aperatif,

Cacıklı Arap Köfte

Mayıs 30, 2018 iugurchef 0 Comments



Cacıklı Arap Köfte

Malzemeler

300 gr yağsız sinirsiz kıyma (Kara et)
3 bardak simit (İnce bulgur)
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Sadeyağ veya tereyağı (Köfteleri kızartmak için)

Cacık için;
1 kase süzme yoğurt
1 demet pirpirim (Semizotu) veya 1 demet maydanoz
3 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı

Simit 2 bardak su ile ıslatılır ve dinlendirilmeye bırakılır. Soğanları rendeleyin. Kıyma haricinde tüm malzemeleri yoğurun. Harç biraz yumuşayınca kıymayı ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Köfteleri yuvarlamak için ellerinizi sıkça ıslatın ve köfteden büyük parçalar koparıp önce biraz elinizde yoğurun. Ardından yine avuç içinizi ıslatıp köfteden fındıktan biraz büyük kopardığınız parçaları yuvarlayın. Tüm köfteleri yuvarladıktan sonra, tuzlu kaynar suda haşlayın. Haşlanan köfteleri tavada sadeyağda yakmadan hafif kızartın. Cacığı için pirpirimi yıkayıp, ayıklayın 2 santim şeklinde doğrayın. Yoğurt, dövülmüş sarımsak, tuz ve pirpirimi karıştırın. Servis için tabağın altına cacığı yayın üzerine kızarttığınız köfteleri ekleyip servis edin.

Afiyet Olsun

0 yorum: