Etli Yemekler

Kazan Kebabı

Mayıs 24, 2018 iugurchef 0 Comments



Kazan Kebabı

Malzemeler

15-16 adet küçük topak patlıcan
400 gr az yağlı kıyma
500 gr domates
2 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1'er kaşık domates ve biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Üstü için;
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı

Bir soğan ve domatesi soyun çok ince doğrayın. Soğan, domates, kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Patlıcanları alaca soyun. Alttan ortaya doğru, tepeden de altta doğru birbirine değmeyecek şekilde karşılıklı iki çizik atın(Sosise çiçek şekli verir gibi.). Kesilen aralıklara alabildiği kadar kıyma harcı ile doldurun. Kalan soğanı halka doğrayın ve tencerenin tabanına biberlerle birlikte dizin. Üstüne kıymalı patlıcanları düzgün şekilde dizin. Kalan domatesleri soyun ve ince doğrayın patlıcanların üzerlerine dağıtın. Domates ve biber salçalarını 2 bardak su ile açın ve tuzunu da ekledikten sonra patlıcanların üzerlerine gezdirin. Üstüne dolma taşı yok ise ağır bir tabak koyun ve kapağını kapatın. Kısık ateşte patlıcanlar pişip hafif suyunu çekinceye kadar pişirin. Servis için patlıcanların üzerine süzme yoğurt koyup pilav ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun

0 yorum: