Etli Yemekler
Kazan Kebabı
Kazan Kebabı
Malzemeler
15-16 adet küçük topak patlıcan
400 gr az yağlı kıyma
500 gr domates
2 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1'er kaşık domates ve biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Üstü için;
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı
Bir soğan ve domatesi soyun çok ince doğrayın. Soğan,
domates, kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Patlıcanları alaca soyun.
Alttan ortaya doğru, tepeden de altta doğru birbirine değmeyecek şekilde
karşılıklı iki çizik atın(Sosise çiçek şekli verir gibi.). Kesilen aralıklara
alabildiği kadar kıyma harcı ile doldurun. Kalan soğanı halka doğrayın ve
tencerenin tabanına biberlerle birlikte dizin. Üstüne kıymalı patlıcanları
düzgün şekilde dizin. Kalan domatesleri soyun ve ince doğrayın patlıcanların
üzerlerine dağıtın. Domates ve biber salçalarını 2 bardak su ile açın ve tuzunu
da ekledikten sonra patlıcanların üzerlerine gezdirin. Üstüne dolma taşı yok
ise ağır bir tabak koyun ve kapağını kapatın. Kısık ateşte patlıcanlar pişip hafif
suyunu çekinceye kadar pişirin. Servis için patlıcanların üzerine süzme yoğurt
koyup pilav ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum: