Etli Yemekler

Şiveydiz

Mayıs 04, 2018 iugurchef 0 Comments



Şiveydiz

Malzemeler

500 gr kuzu kuşbaşı
1 bardak nohut (geceden ıslatılmış)
2 kg taze sarımsak (temizlenmiş)
1 kg taze soğan (temizlenmiş)
3 bardak süzme yoğurt
1 yumurta
1 kaşık un
Tereyağı
Kuru nane, tuz, karabiber

Yapılışı
Et ve nohut yarım saat pişirin, ara sıra yüzeyde oluşan kefini alın. Varsa et suyu ilavesi yapın ve bir yarım saat daha pişirin. İçine 3 santim uzunlukta doğradığınız sarımsak ve soğanı ekleyin, 15 dakika pişirin. Yoğurt, un, yumurta çırpın ve azar azar et suyu ilavesiyle ılıştırın. Biraz ısındıktan sonra et suyuna karıştırarak ekleyin ve 5 dakika bir taşım kaynatın. Karabiber ve tuzunu atığ ocağın altını kapatın. Servis içine tereyağında kızdırdığınız kuru naneyi üzerine gezdirin.

Afiyet Olsun

Not: İsterseniz eti haşlamak yerine önce hafif yağda kavurup sonra nohutu ve suyunu ekleyerek pişirebilirsiniz.

0 yorum: