Etli Yemekler
Şiveydiz
Şiveydiz
Malzemeler
500 gr kuzu kuşbaşı
1 bardak nohut (geceden ıslatılmış)
2 kg taze sarımsak (temizlenmiş)
1 kg taze soğan (temizlenmiş)
3 bardak süzme yoğurt
1 yumurta
1 kaşık un
Tereyağı
Kuru nane, tuz, karabiber
Yapılışı
Et ve nohut yarım saat pişirin, ara sıra yüzeyde oluşan
kefini alın. Varsa et suyu ilavesi yapın ve bir yarım saat daha pişirin. İçine
3 santim uzunlukta doğradığınız sarımsak ve soğanı ekleyin, 15 dakika pişirin.
Yoğurt, un, yumurta çırpın ve azar azar et suyu ilavesiyle ılıştırın. Biraz
ısındıktan sonra et suyuna karıştırarak ekleyin ve 5 dakika bir taşım kaynatın.
Karabiber ve tuzunu atığ ocağın altını kapatın. Servis içine tereyağında
kızdırdığınız kuru naneyi üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun
Not: İsterseniz eti haşlamak yerine önce hafif yağda kavurup
sonra nohutu ve suyunu ekleyerek pişirebilirsiniz.
0 yorum: