Etli Yemekler
Çoban Kavurma
Çoban Kavurma
Malzemeler
500 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
1 diş sarımsak rendesi
Zeytinyağı
Tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber ve kekik
Yapılışı
Soğanı, biberi ve domatesi büyük küpler halinde kuzu
kuşbaşıyla eşit olacak şekilde doğrayın. Bir tavada zeytinyağıyla soğanı hafif
kavurun. Ardından önce biberi ve sonrasında domatesi, sarımsağı ekleyin. Bu
sırada diğer yandan ayrı bir tavada yüksek ateşte eti pişirin ( Dikkatli olun
sıcak yağ ile buluşan et alev çıkarabilir.). Bu mühürleme sayesinde et hafif
pişip yumuşak kalacaktır. Sonrasında etle birlikte tereyağını ve geriye kalan
baharatlarıda sebzelerle buluşturun. Biraz pişirdikten sonra ocaktan alıp
servis edin. Yanında garnitür olarak patates kızartması, pirinç pilavı, bulgur
pilavı, közlenmiş sebzeler kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum: