Tatlı
Crème Mochaccino
Crème Mochaccino
Malzemeler
1/2 litre süt
1 çorba kaş.bitter kakao
1 corba kaş.instant granül kahve
2 çorba kaş.nişasta
2 çorba kaş.un
1 fiske tuz
120 gr toz şeker
2 yumurta
1 tatlı kaş.tereyağı
Servis için:
Yarım paket toz krem şanti
+ 100 ml (1 çay bard.soğuk süt)
Yapılışı
Kakao, kahve,
un, nişasta, şeker ve bir fiske tuz bir tencerede alınır. Sütten yarım bardak
eklenir ve çırpma teliyle topaklanmayacak şekilde karıştırılır. Sonra kalan süt
eklenir. Yumurtalar ayrı bir kapta çatalla hafifçe çırpılır ve süte ilave
edilir. Çırpma teliyle devamlı karıştırarak orta ateşte bir taşım kaynayıncaya
ve kıvamı koyuluncaya kadar pişirilir. Sonra altı kısılır, tereyağı eklenir ve
eriyene kadar hızlıca karıştırılır. Ocaktan alınır. Bir kenarda bekletilir.
Kabuk bağlamaması için ara sıra telle karıştırılır. Kupların alt
kısmına kek onun üzerine kremadan konulur ama en üstte krem şanti için de pay
bırakılır. Kuplar soğuduktan sonra krem şanti çırpılır ve üzerlerine eşit
şekilde paylaştırılır. Soğuk olarak servis edilir.
Afiyet Olsun
0 yorum: