Tatlı

Crème Mochaccino

Mayıs 27, 2018 iugurchef 0 Comments



Crème Mochaccino

Malzemeler



1/2 litre süt

1 çorba kaş.bitter kakao

1 corba kaş.instant granül kahve

2 çorba kaş.nişasta

2 çorba kaş.un 

1 fiske tuz

120 gr toz şeker

2 yumurta

1 tatlı kaş.tereyağı




Servis için:
Yarım paket toz krem şanti + 100 ml (1 çay bard.soğuk süt)

Yapılışı

Kakao, kahve, un, nişasta, şeker ve bir fiske tuz bir tencerede alınır. Sütten yarım bardak eklenir ve çırpma teliyle topaklanmayacak şekilde karıştırılır. Sonra kalan süt eklenir. Yumurtalar ayrı bir kapta çatalla hafifçe çırpılır ve süte  ilave edilir. Çırpma teliyle devamlı karıştırarak orta ateşte bir taşım kaynayıncaya ve kıvamı koyuluncaya kadar pişirilir. Sonra altı kısılır, tereyağı eklenir ve eriyene kadar hızlıca karıştırılır. Ocaktan alınır. Bir kenarda bekletilir. Kabuk bağlamaması için ara sıra telle karıştırılır. Kupların alt kısmına kek onun üzerine kremadan konulur ama en üstte krem şanti için de pay bırakılır. Kuplar soğuduktan sonra krem şanti çırpılır ve üzerlerine eşit şekilde paylaştırılır. Soğuk olarak servis edilir.


Afiyet Olsun

0 yorum: