Etli Yemekler
Patlıcan Mıkşısı (Karnıyarık)
Gaziantep'te Karnıyarığa ''Patlıcan Mıkşısı'' da
denilmektedir. Karnıyarık yemeği Halep Mutfağında ''Karnıyarık'' olarak aynı
adla anılmaktadır.
Patlıcan Mıkşısı (Karnıyarık)
Malzemeler
1 kg patlıcan
Yarım kg kıyma
1 adet kuru soğan
2 sert domates
4-5 olgun domates
3 yeşil biber
Karabiber, tuz
1 kaşık sadeyağ
Zeytinyağı
Yapılışı
Patlıcan alaca soyulur, zeytinyağında kızartılır. Kıyma
yağ ilavesiyle kavrulur. Kıyılmış soğan ilave edilir rengi döndürülür. Ocaktan
alındıktan sonra baharatlar eklenir. Patlıcanların karnı bir bıçakla yarılır ve
hazırlanan kıyma harcıyla doldurulur. Üzerine domates dilimleri ve yeşil biber
konur. Üzerine örtecek kadar domates suyu konarak orta ateşte pişirilir.
Afiyet Olsun
0 yorum: