Etli Yemekler

Patlıcan Mıkşısı (Karnıyarık)

Mayıs 09, 2018 iugurchef 0 Comments



Gaziantep'te Karnıyarığa ''Patlıcan Mıkşısı'' da denilmektedir. Karnıyarık yemeği Halep Mutfağında ''Karnıyarık'' olarak aynı adla anılmaktadır.

Patlıcan Mıkşısı (Karnıyarık)

Malzemeler

1 kg patlıcan
Yarım kg kıyma
1 adet kuru soğan
2 sert domates
4-5 olgun domates
3 yeşil biber
Karabiber, tuz
1 kaşık sadeyağ
Zeytinyağı

Yapılışı

Patlıcan alaca soyulur, zeytinyağında kızartılır. Kıyma yağ ilavesiyle kavrulur. Kıyılmış soğan ilave edilir rengi döndürülür. Ocaktan alındıktan sonra baharatlar eklenir. Patlıcanların karnı bir bıçakla yarılır ve hazırlanan kıyma harcıyla doldurulur. Üzerine domates dilimleri ve yeşil biber konur. Üzerine örtecek kadar domates suyu konarak orta ateşte pişirilir.

Afiyet Olsun

0 yorum: