Etli Yemekler
Yoğurtlu Makarna
Yoğurtlu Makarna
Malzemeler
250 gr kuzu kuşbaşı
Yarım bardak nohut
150-200 gr makarna
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
1 kaşık un
1 kaşık sadeyağ
1 kaşık haspir veya kuru nane
Tuz, karabiber
Yapılışı
Et 2 litre 1 saat pişirilir ara ara kefi alınır, geceden
ıslanmış nohut eklenerek 35-40 dakika daha pişirilir (Bu süre düdüklü tencere
ile kısaltabilirsiniz.). Bir yandan makarnayı iyice haşlayın ve süzgece
aldıktan sonra hamur olmaması için ara ara soğuk su ile soğutun. Yoğurt,
yumurta ve unu çırpın. Kaynayan et suyundan kepçe ile azar azar ilave ederek
yoğurdu ılıştırın. Daha sonra kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ilave
edin. Makarnayı da ekledikten sonra 1 taşım kaynatın. Servis için üzerine
sadeyağında hafif yaktığınız haspiri yoksa kuru naneyi gezdirin.
Afiyet Olsun
0 yorum: