Etli Yemekler

Yoğurtlu Makarna

Haziran 03, 2018 iugurchef 0 Comments



Yoğurtlu Makarna

Malzemeler

250 gr kuzu kuşbaşı
Yarım bardak nohut
150-200 gr makarna
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
1 kaşık un
1 kaşık sadeyağ
1 kaşık haspir veya kuru nane
Tuz, karabiber

Yapılışı

Et 2 litre 1 saat pişirilir ara ara kefi alınır, geceden ıslanmış nohut eklenerek 35-40 dakika daha pişirilir (Bu süre düdüklü tencere ile kısaltabilirsiniz.). Bir yandan makarnayı iyice haşlayın ve süzgece aldıktan sonra hamur olmaması için ara ara soğuk su ile soğutun. Yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Kaynayan et suyundan kepçe ile azar azar ilave ederek yoğurdu ılıştırın. Daha sonra kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ilave edin. Makarnayı da ekledikten sonra 1 taşım kaynatın. Servis için üzerine sadeyağında hafif yaktığınız haspiri yoksa kuru naneyi gezdirin.

Afiyet Olsun

0 yorum: