Etli Yemekler

Yoğurtlu Patates

Haziran 11, 2018 iugurchef 3 Comments



Yoğurtlu Patates

Malzemeler

250 gr kuzu kuşbaşı
Yarım bardak nohut
3 adet patates
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
1 kaşık un
1 kaşık sadeyağ
1 kaşık haspir veya kuru nane
Tuz, karabiber

Yapılışı

Et 2 litre 1 saat pişirilir ara ara kefi alınır, geceden ıslanmış nohut eklenerek 35-40 dakika daha pişirilir (Bu süre düdüklü tencere ile kısaltabilirsiniz.). Soyduğunuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve biraz tuzlu suda beklettikten sonra pişirdiğiniz et suyunda yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Kaynayan et suyundan kepçe ile azar azar ilave ederek yoğurdu ılıştırın. Daha sonra kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ilave edin, 1 taşım kaynatın. Servis için üzerine sadeyağında hafif yaktığınız haspiri yoksa kuru naneyi gezdirin.

Afiyet Olsun

3 yorum: