Etli Yemekler

Elma Aşı

Haziran 06, 2018 iugurchef 0 Comments



Elma Aşı

Malzemeler

250 gr kuşbaşı et
7 adet küçük ekşi elma
1 adet kuru soğan
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı üzüm pekmezi
Zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yapılışı

Elmaları yıkayın 8 eşit parçaya ayırıp çekirdek kısmını kesip, suda bekletin. Kuşbaşı eti göz kararı zeytinyağında kavurun suyunu salıp çektikten sonra ince yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından salçaları ekleyin ve 6 bardak kaynar su ekleyip malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Bu işlemin ardından elma ve pekmezi ekleyip 5 dakika kaynatıp ocaktan alın. Baharatlarını ekleyip karıştırdıktan sonra biraz dinlendirip pirinç pilavı ile servis edin.

Afiyet Olsun

0 yorum: