Etli Yemekler
Elma Aşı
Elma Aşı
Malzemeler
250 gr kuşbaşı et
7 adet küçük ekşi elma
1 adet kuru soğan
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı üzüm pekmezi
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı
Elmaları yıkayın 8 eşit parçaya ayırıp çekirdek kısmını
kesip, suda bekletin. Kuşbaşı eti göz kararı zeytinyağında kavurun suyunu salıp
çektikten sonra ince yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurmaya devam
edin. Ardından salçaları ekleyin ve 6 bardak kaynar su ekleyip malzemeler
yumuşayana kadar pişirin. Bu işlemin ardından elma ve pekmezi ekleyip 5 dakika
kaynatıp ocaktan alın. Baharatlarını ekleyip karıştırdıktan sonra biraz
dinlendirip pirinç pilavı ile servis edin.
Afiyet Olsun
0 yorum: